Bakgrund

fredag 11 mars 2011

Decoupage på T-shirt?!

Jo det är faktiskt så att man kan använda servettdecoupage även för att dekorera på textil. Jag har bara provat en gång, gjorde en t-shirt till systersonen, så här blev det:


Man får använda sig av vlisofix och ett särskilt decoupagelack som är avsett för textil.
Som vanligt måste underlaget vara ljust för att motivet ska synas bra.

Hoppas få lite tid vid pysselbordet idag.
Satt & målade lite stämpelmotiv igår - vet inte om det är min grej riktigt, men nu har jag släppt allt vad skuggor & tekniker heter.
Nu målar jag bara - det känns lite roligare :)

Imorgon ska jag på invigningen hos Designat, vår scrapbutik här i Linköping. Det ska bli kul :)
Nån mer som ska dit?

Trevlig helg på er!

10 kommentarer:

Lilla Pyssel Inger sa...

WOW så himla häftigt vad snyggt och bra det blev:) Vilken kanon idé och vilken underbar present att ge bort:) Man kan verkligen göra en personlig present med att göra sådant unikt och så snyggt:)
Ha så kul imorgon på invigningen hos Designat:)
Trevlig fredag och helg, kramar från lilla vännen Inger:)

Pyssel och Kort sa...

Den blev hur fräck som helst,
Va roligt, kanske man ska prova.
Kram Elin

Päivi sa...

Snyggt! Personligt och läckert!

Kul att du vill vara med på min bloggcandy!

Ha det bäst!

Lena B E sa...

Hej på dig Annelie!
Wow vilken häftig t-shirt!! :)
Nu blir allt systersonen glad när han får en sån fin present!! :)
Tack snälla, det går bara bra med julkorten. Jag har snart gjort hälften så det har gått bättre än jag vågade hoppades. Nu har jag haft ledigt från dom ett par dagar och gjort några påskkort istället men idag ska jag börja med julkorten igen.
Det är gott om tid än med min utmaning, den håller ju på hela månaden, så du hinner säkert vara med du också. I mitten på månaden så kommer ytterligare en utmaning i min blogg. Hoppas du vill vara med i den med. :)
Ha en riktigt trevlig och fin helg nu och ha det så bra.
♥Kramar från Lena

onkis sa...

Vilken tuff t-shirt!!
Den är det nog många små killar som skulle gilla :)

Lena sa...

Kära nån vad du kan Annelie! Den här är ju rena önskedrömmen till en liten kille. Jättefin! Ha en trevlig helg. Kram Lena

Marie sa...

Vilken läckerbit! Kanon kul idé! Det är klart att du kommer att kunna måla försök bara inte vara expert på en gång, det blir man efter hand. ;) Jobba på med dig nu. Det fanns inte en gnutta skugga hos mig i början, det gör det knappast nu heller. Heja på!
Kraam
Marie

Anonym sa...

Jo då, visst var det en favorittröja hos sonen. Länge, för den var ganska stor när han fick den. Med tiden blev trycket "skrynkligt", men den var ändå ganska fin!
/syster Carina

Vaktmästarn sa...

Hej Annelie, du upphör aldrig med dina överraskningar :) Jag hade ingen aning om att man kan göra decoupage på tyg, än mindre på en tröja som används och tvättas.

Jag var inne på Designat idag för första gången. Jättefin butik, väldigt liten, men det var otroligt så mycket material de har lyckats klämma in på den ytan. Och mer skulle det visst komma :)

Trots att de papper jag ville ha var slutsålda, lyckades jag spendera en rejäl summa pengar i butiken. Undrar hur det kan komma sig...

Kramar, Outi

snojbi sa...

Hur häftig som helst